Статут на НПФ

На следниот линк е поставен статутот на Националната Пливачка Федерација: ПРЕЧИСТЕН ТЕКСТ НА СТАТУТ на НПФ

Сеславјанските спортски игри – “V World Junior Compatriot Games 2019”

Денеска (5.06.2019г.) завршуваат Сеславјанските спортски игри - "V World Junior Compatriot Games 2019"во градот Ханти-Мансијск, Русија, на кои настапија наши спортисти-пливачи во категорија родени 2004-2005година. Од Македонија настапија Петар Атанасовски и Кирил Китановски, членови на ПК Пилот Свим - Скопје. На пливачкиот дел од iгрите учество земаа преку 600 пливачи од 61 држава

Зимско национално првенство во Македонија (25м)

Пливачка Федерација на Македонија организира "Зимско национално првенство во Македонија (25м)" кое ќе се одржува во период од 21 - 23.12.2018 на локација VIP базен, СРЦ Борис Трајковски - Скопје. За повеќе информации, како начин на пријавување, програма, право за настап и друго, прочитајте го приложениот документ. Зимско национално првенство во Македонија

Балкански Куп во далечинско пливање

Благодарение на Пливачка Федерација на Македонија и нејзиниот Претседател Александар Маленко кој е официјален Фина промотор за далечинско пливање 2018-2021г, во Македонија ќе се организира првиот Балкански Куп во далечинско пливање 10-12 Август 2019г во Охрид. http://www2.len.eu/?page_id=2162&disciplina=5&id=1663

Андреј Стојановски добитник на 13та Ноемвриска Награда

Андреј Стојановски добитник на 13та Ноемвриска Награда од Град Скопје. Пливачка Федерација на Македонија горда на успесите на Наш пливач Андреј Стојановски за 2018г. Посакуваме во иднина за сите наши млади пливачи уште подобри резултати и успеси за нашата Држава.

Интернационален Пливачки Митинг “13ти Ноември”

Викендов во Скопје традиционано по петти пат се одржа Интернационален Пливачки Митинг "13ти Ноември" во организација на ПК Бета-Шаркс и ПФМ.Учествуваа над 390 пливачи од 9 земји. Прекрасна атмосфера на Базен Карпош која беше збогатена со неколку неизвесни финалиња и постигнување на врвни пливачки резултати. Нашите пливачи постигнаа свои најдобри времиња,соборија неколку

Контакт

Национална пливачка федерација   Претседател:  Александар Филипчев   Потпретседател ( Маратонско пливање ):  Илија Стојановски Потпретседател на пливање:       Маријана Коцовска Генерален секретар:                    Стефан Пулејковски   Контакт

Прва Б лига

Актуелна табела Full ranking Коло 1 - Коло 11 Home ranking Коло 1 - Коло 11 Away ranking Коло 1 - Коло 11

ВК Работнички

Ватерполо клуб ВК Работнички Адреса: Скопје 1000 Македонија Контакт број: 078/305-745 Email: nbogikevik@hotmail.com Web страна: www.pvkrabotnicki.mk

Резултати

Round results  - Коло 1 (19.11.2011 - 20.11.2011) Round results  - Коло 2 (26.11.2011 - 27.11.2011) Round results  - Коло 3 (03.12.2011) Round results  - Коло 4 (10.12.2011) Round results  - Коло 5 (20.12.2011) Round results  - Коло 6 (04.02.2012) Round results  - Коло 7 (11.02.2012)

Репрезентација

Сениорска Репрезентација   Селекција која настапи на Европското Првенство во ватерполо (Ајндховен Холандија 2012): Селектор: Игор Гочанин Пом.тренер: Сашко Поповски                                ПФМ делегација: Боби Кузмановски   Играч: Иван Вуксановиќ                              

Митхат Хантаи 2011 Турција

Македонија - Холандија 11 : 10 Меѓународен ватерполо турнир „International Mithat Hantal Memorial Tournament" - Истанбул, Турција 2012 07.01.2012 Македонија - Холандија 11 : 10 Стрелци на головите за нашата репрезентација: - Мирослав Ранџиќ 2, - Милан Петровиќ 2, - Даниел Бениќ 2, - Игор Милановиќ 1, - Димитар Димовски 1, - Урош Калиниќ 1, - Игор Рачуница 1, - Саша Мишиќ

FINA Светска лига

Ranking(s) Full ranking        Рунда 1 и Рунда 2 Home ranking        Рунда 1 и Рунда 2 Away ranking        Рунда 1 и Рунда 2 Home ranking        Рунда 1 Home ranking        Рунда 2 Away ranking        Рунда 1 Away ranking       

Eп 2012 Ајндховен Холандија

Натпревар за 11-то место: Македонија - Турција 9 : 7   Разигрување за пласман до 7-мо место: Македонија - Романија 10 : 12   Рунда 1, Понеделник 16. 01. 2012.   Старт Бели Сини Резултат 13.00 Македонија Турција 16:4 14.30 Хрватска Романија 10:7 16.00 Германија Црна Гора 7:13 17.30 Србија Шпанија 8:5 19.45 Грција Холандија 14:12 21.15 Унгарија Италија 12:8   Рунда 4, Сабота 21. 01. 2012.   Старт Бели Сини Резултат 13.00 Србија Романија 14:5 14.30 Македонија Италија 5:15 16.00 Турција Холандија 7:12 17.30 Шпанија Црна Гора 10:10 19.00 Грција Унгарија 7:9 20.30 Германија Хрватска 10:9 Последно освежено на Сабота, 21 Јануари 2012 21:29 Рунда 3, Четврток 19. 01. 2012.   Старт Бели Сини Резултат 13.00 Унгарија Македонија 14:9 14.30 Грција Турција 20:2 16.00 Германија Шпанија 16:10 17.30 Хрватска Србија 12:15 19.00 Италија Холандија 14:6 20.30 Романија Црна Гора 8:11

Едмонтон 2012 Канада

Round results [Група А] - Прво коло (01.04.2012)   Round results [Група А] - Второ коло (02.04.2012)   Round results [Група А] - Трето коло (03.04.2012)     Round results [Група А] - Четврто коло (04.04.2012)   Round results [Група А] - Петто коло (05.04.2012)