Меѓународен пливачки митинг “Свети Никола”

На Меѓународниот пливачки митинг "Свети Никола" кој се одржува во Ниш на 21-22.12.2019 членките на ПВК Орион од Скопје поставија два нови рекорди на Македонија. Миа Крстевска постави нов Апсолутен рекорд во дисциплината 200м грбно со време 2:20:72 додека Блажевска Еминова Миа постави нов Кадетски рекорд во истата дисциплина со време

Новогодишен пливачки натпревар “Дедо Мраз”

На 22.12.2019 на базенот Борис Трајковски ќе се одржи Новогодишен пливачки натпревар "Дедо Мраз" во организација на ПК Аква Про од Скопје. Натпреварувачкиот дел почнува во 09:30 а делот за Адаптивно пливање започнува во 11:00. Распливувањето за двата дела е 30 минути порано. Пропозиции Новогодишен пливачки натпревар _Дедо Мраз_ - Покана

Зимско Национално Првенство 14-15.12.2019

На Зимското Национално Првенство во пливање кое се одржа на 14-15.12.2019 на базенот Борис Трајковски учество земаа 19 клуба и околу 300 пливачи кои се натпреваруваа во сите старосни категории(Сениори,Младинци,Кадети,Постари и Помлади пионери) поединечно и екипно. За најдобри пливачи по категории според најголем број на победи во категорија се прогласени следните

Зимско Национално Првенство во пливање во мали базени

На 14-15.12.2019 на базенот Борис Трајковски ќе се одржи Зимското Национално Првенство во пливање во мали базени.Првенството е екипно и поединечно и ќе биде за сите старосни категории: Сениори/ки - пливачи/ки родени 2000 и постари Младинци/ки - пливачи/ки родени 2001 и помлади Кадети/ки - пливачи/ки родени 2003 и помлади Постари пионери/ки - пливачи/ки родени

Зимско Национално првенство во Далечинско пливање 08.12.2019

На Зимското Национално првенство во Далечинско пливање кое се одржа на 08.12.2019 на Олимпискиот базен Центар во Скопје,учество земаа 17 пливачи од 6 клуба и тоа ПК Младост од Скопје,ПК Вардар од Скопје,ПК Центар од Скопје,ПК Скопје од Скопје и ПВК Орион од Скопје. Постигнати се следните официјални резултати: Жени 2,5Км 1.Неделкоска Јована

5 нови Државни рекорди на Македонија во повеќе категории и дисциплини

Во првиот дел од Меѓународниот пливачки митинг "Немо Куп" кој се одржува на базенот Борис Трајковски во организација на ПК Делфин од Скопје,поставени се 5 нови Државни рекорди на Македонија во повеќе категории и дисциплини. Членката на ПВК Орион,Блажевска Еминова Миа постави нов Апсолутен,Младински и Кадетски рекорд на Македонија во дисциплината

Традиционален Пливачки митинг “Немо Куп”

Овој викенд,30.11 и 01.12.2019 на базенот Борис Трајковски,во организација Пливачкиот Клуб Делфин од Скопје ќе се одржи традиционалниот Пливачки митинг "Немо Куп". Овој митинг се одржува 15та година по ред и е еден од најстарите пливачки натпревари кои се одржуваат во Македонија. Линк за резултати во живо: http://index.html Пропозиции и Пријавен документ: XV NEMO KUP

6 Нови Национални рекорди во повеќе категории

Во последниот дел од Меѓународниот пливачки митинг "Скопје опен 19" во организација на ПК Скопје од Скопје поставени се 6 нови Национални рекорди во повеќе категории. Пливачката на ПВК Орион од Скопје,Крстевска Миа постави нов Апсолутен рекорд на Македонија во дисциплината 100м грбно со време 1:03:36. Исто така пливачката на ПВК Орион

Меѓународен пливачки митинг “Скопје Опен”

Овој викенд 16-17.11.2019 на базенот Борис Трајковски ќе се одржи Меѓународниот пливачки митинг "Скопје Опен" во организација на Пливачкиот Клуб Скопје од Скопје. Утринските квалификации почнуваат во 09:00  а финалните трки во 17:00. Линк за резултати во живо: http://Skopje_Open_2019 - SPLASH Meet Manager 11 Skopje_Open_2019_MKD_ENG Skopje_Open_2019_MKD  

Евгениј Поп Ацев, прогласен за најдобар спортист на Град Скопје

Нашиот Репрезентативец во маратонско пливање, Евгениј Поп Ацев е прогласен за најдобар спортист на Град Скопје. Денес Сојузот на спортови на Град Скопје по повод ослободувањето на главниот град ги додели наградите "13 Ноември"  за најдобри спортисти за 2019 година. Оваа година Евгениј победи во Светската серија на Ултра маратони на ФИНА

Нов Кадетски и Младински рекорд во дисциплината 4×50м мешано

Неофицијално,поставен нов Кадетски и Младински рекорд во дисциплината 4x50м мешано од страна на штафетата на ПК Скопје во состав Неделковска,Неделковска,Ангеловска и Жунгулова на Меѓународниот пливачки митинг "Степ Куп" кој се одржува во Приштина. Официјални резултати: https://plivanje.info/data/Rezultati/2019/KOS/Step_Open_Championship_2019_KOS/index.html

Меѓународен пливачки митинг “Куп на Зрењанин”

На третиот ден од Меѓународниот пливачки митинг "Куп на Зрењанин",во финалната трка од 100м мешано,членката на ПВК Орион од Скопје п Блажевска ЕминоваМиа постави нов Кадетски,Младински и Апсолутен рекорд на Македонија со време 1:04:91

Нов Кадетски и Младински рекорд во дисциплина 100м

Неофицијално,членката на ПВК Орион од Скопје постави нов Кадетски и Младински рекорд на Македонија во дисциплината 100м слободно со време од 56:98. Таа во финалето на оваа дисциплина го подобри својот рекорд кој претходно го постави во полуфиналната трка и изнесуваше 57:08.

Нов Кадетски и Младински рекорд

Неофицијално,членката на ПВК Орион од Скопје Блажевска Еминова Миа во полуфиналната трка во дисциплината 100м слободно на Меѓународниот пливачки митинг "Куп на Зрењанин" постави нов Кадетски и Младински рекорд со време 57:08. Официјални резултати: https://live.swimrankings.net/25418/

Меѓународен пливачки митинг “13 Ноември”

На Меѓународниот пливачки митинг "13 Ноември" кој се одржа овој викенд ,19-20.10.2019 на базенот Борис Трајковски во организација на Пливачкиот клуб Бета Шаркс од Скопје соборени се 13 државни рекорди на Македонија во 25м базени. Пливачката на ПВК Орион од Скопје Миа Крстевска постави нов Апсолутен рекорд во дисциплината 200м грбно

8ми Меѓународен пливачки митинг “13 Ноември”

На 19-20.10.2019 Сабота и Недела во организација на Пливачкиот клуб "Бета Шаркс" од Скопје на базенот Борис Трајковски ќе се одржи 8от Меѓународен пливачки митинг "13 Ноември". Утринските квалификации започнуваат во 09:00 a финалните трки започнуваат во 17:00. Invite_ISM13November_2019. prijaven fajl-13 NOV MKD

Меѓународен пливачки митинг “Орион Куп мини”

На 13.09.2019 во организација на ПВК Орион од Скопје ќе се одржи првиот Меѓународен пливачки митинг "Орион Куп мини" на Олимпискиот базен Центар. Митингот е наменет за помладите категории на пливачи. Orion Cup mini 2019-Proposition ENG Орион Куп мини 2019-Пропозиции МКД

Меѓународен пливачки митинг “Лесковачки победник”

И покрај сите проблеми и неправди кои им беа нанесени пред да настапат на Меѓународниот пливачки митинг "Лесковачки победник" кој се одржа оваа Сабота 05.10.2019, младите Македонски пливачи освоија 36 медали. На митингот настапија пливачи од Пливачките клубови,Младост,Бета Шаркс,Скопје,Вардар,Делфин,Октопод,Работнички од Скопје,Челични од Штип и Олимпик од Битола. Помеѓу сите освојувачи на медали

Медитерански Куп КОМЕН на отворени води

На Медитеранскиот Куп КОМЕН на отворени води  за пливачи родени 2004/2005 кој се одржа во Ларнака,Кипар нашиот репрезентативец Андреј Стојановски го зазема одличното 6то место во конкуренција на пливачи од Шпанија,Италија,Израел,Малта и Кипар   http://koek.org.cy/15th-cyprus-international-swimming-marathon-mediterranean-open-water-swimming-cup-lanrnaca-5-6-october-2019/

Меѓународен пливачки митинг “Делфин Спринт 2019”

На 29.09.2019 Недела во организација на ПК Делфин од Скопје ќе се организира Меѓународниот пливачки митинг "Делфин Спринт 2019" кој ќе се одржи на Олимписки базен Центар во Скопје. Во продолжение ги имате пропозициите за митингот II DELFIN SPRINT 2019- MKD II DELFIN SPRINT 2018 - ENG

4ти круг на трки од Македонскиот куп во далечинско пливање

По завршување на 4от круг на трки од Македонскиот куп во далечинско пливање кој се одржа на 15.09.2019 на Велешкото езеро Младост,победници во категории се следните пливачи: Категорија 1(пливачи родени 2001 и постари) Мажи: Евгениј Поп Ацев ПК Вардар 2018 Категорија 2(пливачи родени 2002/2004) Мажи: Божидар Мирчевски ВиП Работнички Жени: Лина Јордановска ПК Младост Категорија 3(пливачи родени 2005/2007) Мажи: Марко Ѓузиќ

6ти Велешки пливачки маратон

На денешниот 6ти Велешки пливачки маратон кој оваа година беше и Меѓународен а воедно беше и финале на Македонскиот куп во далечинско пливање победници во категории се следните пливачи: 2,5Км(пливачи родени 2005/2007) Мажи: 1.Давковски Борјан НПФ 2.Јорданов Давид ПВК Орион 3.Деску Сидрит ПК Степ -Приштина Жени: 1.Стојановска Калина НПФ 2.Андоновски Антониј ПК Челични 3.Наумова Ивона ПК Челични 5Км(пливачи родени 2002/2004) Мажи 1.Стојановски

15.09.2019 на Велешкото езеро – Младост ќе се одржи 6от Велешки маратон

Утре 15.09.2019 на Велешкото езеро - Младост ќе се одржи 6от Велешки маратон кој повторно е дел од Македонскиот куп во далечинско пливање. Оваа година Велешкиот маратон ќе биде и финале од Купот каде што ќе се прогласат победниците во сите дисциплини. Во 10:00 почнуваат трката од 2,5Км на која учество ќе

Свечен пречек и афирмација на Евгениј Поп Ацев

Националната Пливачка Федерација приреди свечен пречек во чест на 3та титула победник во Светскиот куп на ФИНА во Ултра серијата на маратони и  му додели посебно признание за афирмација на пливањето и Македонија на Евгениј Поп Ацев. „Успесите на Евгениј Поп Ацев се за огромна пофалба, и треба да бидат одбележани.

Последна трка од ФИНА Ултра серијата на маратони

На последната трка од ФИНА Ултра серијата на маратони која се одржа на патеката од Капри до Наполи на 07.09.2019 нашиот репрезентативец Евгениј Поп Ацев го зазема 3то место додека нашиот втор натпреварувач Александар Илиевски го зазема 9то место. Победници во машка и женска конкуренција се пливачите од Италија,Андреа Бјанки и