Македонски Куп во Далечинско Пливање Велес 2018г

Почитувани, Со огромно задоволство Ве покануваме да земете учество на 5-от "Велешки пливачки маратон", кој ќе се одржи на 15.09.2018г (сабота) на езеро "Младост" - Велес Сите подетални информации ги имате во прилог (attach) ИНФО Мапа: Пријава телефони за контакт Пливачка федерација на Македонија Александар Маленко...077-846-444 Томи Стефановски......070-331-802 Владимир Пејковски...070-338-863 Велешки пливачки Маратон Иле Попов..................070-863-735

Официјални резултати – Македонски куп во далечинско пливање

Официјални комплетни резултати од одржаниот Македонски куп во далечинско пливање: резултати 2.5км - категорија пионери резултати 2.5км - категорија младинци резултати 2.5км - категорија кадети резултати 2.5км - апсолутна категорија

Македонски куп во далечинско пливање

Македонски куп во далечинско пливање 2.5 км Охрид патека: Леко Радич на релација: Горица - х. Royal View Охрид Натпрецарот ќе се одвива со следниот распоред: 15.30ч.: Технички подготовки и медицински прегледи 17.00ч.: Старт на трката 19.00ч.: Прогласување на победници Повеќе: Судиски состав Патека Ледо Радич Стартна листа

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Пливачка Федерација на Македонија согласно календарска програма за натпреварувачка сезона 2018г на 18ти Август ќе одржи Интернационален Пливачки Маратон 10км Охрид Македонија. Во прилог превземете ENTRY FORM Пријавување најдоцна до 31ви Јули 2018г на официјален Email на ПФМ office@pfm.mk malenko@pfm.mk tomi@pfm.mk Дополнителни информации и General Info Bulletin по завршување на рок за пријавување.

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Согласно натпреварувачката календарска програма на ПФМ за сезона 2018г, Ве известуваме дека на 02 Август во Охрид ќе се одржи првата трка од Македонски Куп во далечинско плување за 2018г. ИНФОРМАЦИИ

ДЕМАНТ од Претседател на ПФМ

Со цел вистината конечно да ја дознае јавноста,како шлаг на торта дојде интервјуто објавено во дневен весник"Вечер"23.06.2018г со самопрогласениот "генерален секретар"на ПФМ,Марјанчо Соколовски-Мане. Немаме намера да трошиме време и зборови за одбрана,напротив со само неколку реченици ќе ја доловиме состојбата која ја предизвикуваат Вакви злобни личности,скриени за и во име на

Известување

Известување, На Генерално изборно собрание КОМЕН на Медитерански Пливачки Федерации кое се одржа на 20-21 Јуни во Тарагона Шпанија, Претседателот на Пливачката Федерација на Македонија Александар Маленко е избран за Претседател на КОМЕН техничкиот комитет за Open Water пливање, со мандат до 2022 година.

Известување за национални првенства

Почитувани, Ве известуваме дека Националното првенство во пливање за сениори-ки, младинци-ки и Националното првенство за кадети-ки, пост. пионери-ки и помл. пионери-ки кои според Програмата и Календарот на Пливачка Федерација на Македонија требаше да се одржат на базенот Билјанини Извори во Охрид, заради технички причини ќе се одржат во Скопје на Олимписки

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Пливачка Федерација на Македонија објавува дека согласно календарска програма за 2018 година, на 30 Јуни и 01 Јули 2018 година ќе се одржи Национално Летно Првенство во Пливање. Место на Одржување - Олимписки Базен-Центар Скопје. Технички Организатор - ПК ФЕНИКС СКОПЈЕ. Дополнителни информации ќе добијат сите клубови-членки на ПФМ преку електронска пошта и

Одлуки донесени на Управен Одбор 23.05.2018

Управен Одбор на Пливачка Федерација на Македонија на седница одржана 23.05.2018 ги донесе следните одлуки 1. Секој клуб членка на ПФМ за да биде организатор на Официјален Меѓународен Пливачки Митинг и истиот биде дел од годишна натпреварувачка програма на ПФМ е должна да ги исполни сите обцрски потпишани со правила и

Информација

На меѓународниот Традиционален ФИНА Пливачки Митинг Акрополис во Атина учество земаа 6 земји со над 350 пливачи. Резултати на Македонските претставници: Давор Петровски 200м делфин 2:09:86 младинска олимписка норма. Иван Симоновски 100м делфин 57:51 младинска олимписка норма 50м делфин 26:30 најдобар резултат Филип Дерковски најдобри резултати испливани 400м мешано 4:46:73 и 200м мешано 2:14:46 Македонија

Информација

Пливачка Репрезентација на Македонија во состав: Иван Симоновски 50м и 100м делфин, Филип Дерковски 200м и 400м мешано и Давор Петровски 100м и 200м делфин, под водство на Тренер на Репрезентација и Потпретседател на ПФМ Томи Стефановски на покана на Грчка Пливачка Федерација ќе учествува на Grand Prix Fina Интернационален Пливачки

Информација

Пливачката Федерација на Македонија со огромно задоволство Ве информира дека Македонија на Младинска Балканијада која ќе се одржи на 5ти и 6ти Мај во Сараево, ќе биде претставена со тројца пливачи Миа Крстевска, Ана Јаневска и Иван Симоновски. Им посакуваме најдобар успех.  

Информација

Управниот Одбор на вонреден состанок одржан на 23.03.2018 год во 18:50 просторри на Пливачка Федерација на Македонија Олимписки Базен Центар донесе Одлука, Меморијалниот Меѓународен Пливачки Митинг - Димитрија Поповски Шкипер кој е во календар на ПФМ, НЕМА да се одржи поради барање од технички причини на член во Управен Одбор на

Соопштение

Почитувани Пливачка Федерација на Македонија со огромно задоволство Ве поканува на Зимско Државно Првенство во пливање за сите категории во поединечна и екипна конкуренција. Чест за домаќин за првпат во историја ќе ја има град Куманово, на Градски Базен 03 и 04.Март 2018 (Сабота и Недела) претпладне од 9 часот и попладне од 17 часот, кога ќе биде и свечено отварање

Известување за пливачки клубови членки на ПФМ

Почитувани членки на Пливачката Федерација на Македонија Ве известуваме дека техничкиот состанок на делегатите на Зимското Државно првенство ќе се одржи во 7 часот и 45 минути на 03.03.2018 (сабота) за време на распливувањето во просториите на базенот во Куманово. Воедно ве известуваме дека пливачите кои ќе настапат на првенството ќе бидат ослободени

Одлуки донесени на Управен Одбор

Управниот Одбор на ПФМ на седница одржана 30ти јануари 2018 година, ги донесе следните одлуки Усвоени критериуми - норми за далечинско пливање 2018 година. Усвоен предлог за учество на Македонска Пливачка Репрезентација на Четворобој 17,18.03.2018 година. Формирана работна група за изготвување Стратегија за развој на Македонско Пливање 2018-2024 година.

Одлуки донесени на Управен Одбор

Управниот Одбор на ПФМ на седница одржана 24ти јануари 2018 година, ги донесе следните одлуки Државно Првенство за Сите категории ќе се одржи во Куманово 03 и 04 Март 2018г. Усвоени се критериумите за стекнување право на стипендија "Спортска надеж" Овозможен бесплатен утрински тренинг за репрезентативци на Олимписки Базен -

Одлуки донесени на Управен Одбор

Управниот Одбор на ПФМ на седница одржана 5ти јануари 2018 година, ги донесе следните одлуки Зимски државни првенства согласно програма и календарот на ПФМ за 2018г, ќе се одржат во Куманово. Технички организатор ПК АКВА КУМАНОВО. Донесена е Одлука за забрана на учество на натпревари во рок од 2 години

Потребна документација за регистрација на пливачи

Потребна документација за регистрација на пливачи во пливачки клубови членки на Пливачка Федерација на Македонија за 2018 год. во преоден рок 25.12.2017 - 25.01.2018 год. Преземете го документот тука: Пријава за регистрација_2018

Одлуки донесени на Управен Одбор

Управен Одбор на Пливачка Федерација на Македонија на седница одржана на 20.12.2017 ги донесе следните одлуки кои стапуваат на сила од денот на донесување: Воведување бодовен систем за клубови и пливачи според резултати на државни првенства. Усвоена предлог листа од Селектор за Репрезентативци во Далечинско Пливање Усвоени Норми за учество

Одлуки донесени на Управен Одбор

На последно одржаната средба на Управен Одбор беа донесени одлуките во прилог Управен Одбор на Пливачка Федерација на Македонија донесе одлука за укинување на стартарина за пливачи учесници на државни првенства. Управен Одбор на Пливачка Федерација на Македонија со одлука го назначи Др. Дејан Докич за Претседател на Здравствена комисија,