Календар 2012

ЈАНУАРИ
07-08
14-15
21-22
28-29
ФЕБРУАРИ
04-05
11-12 – Критериумски натпревар  за Лондон – Мисури Гранд При, Колумбија, Мисури, УСА
17-19 – Критериумски натпревар за Лондон – Отворено првенство на Грција, Атина
25-26
                     .
МАРТ
02-04 – Зимско Државно првенство за сите категории во Скопје
10-11
17-18 – Критериумски натпревар за ОИ Лондон – ММП Равне 2012, Словенија
 24-25
29-01 – Критериумски натпревар за ОИ Лондон – Индианополис Гранд При,   Индиана УСА
         – Критериумски натпревар за ОИ Лондон – Отворено првенство на Маџарска –   Дебрецин
АПРИЛ
07-08 – Критериумски натпревар за ОИ Лондон – Ниовеа Гранд При, Солун ,Грција
14-15 – Пливачки митинг Април 2012  во Скопје
21-22 – Светски ден на детето  М-98-99, Ж-98-99 во Турска
28-29 – Младинска  балканијада М-94-95, Ж-96-97 во Крушевац, Србија
         – Критериумски натпревар за ОИ Лондон – Отворено првенство на Словенија , Љубљана
          -Критериумски натпревар за ОИ  Лондон – Македонико, Солун Грција
МАЈ
05-06 – Пливачки митинг на  Акватик Еуро Свим во Скопје
11-13 – Критериумски натпревар за ОИ Лондон – Ултра свим Митинг , Шарлот , НК, УСА
         – Критериумски натпревар за ОИ Лондон – Акрополис Гранд При , Атина
19-20 – Критериумски натпревар за ОИ Лондон – Љубљаана Куп, Словенија
26-27 – Делфин Купво Скопје
21-27 – Критериумски натпревар за ОИ Лондон – Европско првенство  во Ајдховен , Холандија
26-27
ЈУНИ
02-03 – Критериумски натпревар за ОИ Лондон – ММ Крањ 2012, Словенија
09-10
13-16 – Критериумски натпревар за ОИ – Отворено првенство на Будимпешта, Маџарска
23-24 – Летно Државно првенство за сите категории    во Скопје
30-01 – Комен-Куп  М-96-97-98 . Ж-98-99-2000 во Торевиеха, Шпанија
ЈУЛИ
04-08 – Европско младинско првенство  М-94-95, Ж-96-97  во Ајдховен ,Холандија
13-15 – Државно отворено првенство  на Србија
21-22
27-29 – Олимписки игри во Лондон
АВГУСТ
30-05 -Олимписки игри во Лондон
11-12
18-19
25-26
СЕПТЕМВРИ
01-02
08-09
15-16
22-23
29-30
ОКТПМВРИ
06-07
13-14 – 4-ти Орион Куп 2012
20-21
27-28
НОЕМВРИ
03-04
08-11- Србија ГРАНД ПРИ во Зрењанин , Србија
17-18
24-25 – Немо Куп  во Скопје
22-25 – Европско првенство во  Шартрес – Франција  на  мали базени
ДЕКЕМВРИ
01-02
08-09 – Централно европски турнир М-96-97, Ж-98-99 во Полска или Словенија
12-16 – Светско првенство во мали базени Истамбул, Турска
22-23 – 3 Новогодишен митинг 2012
29-30