Пливачки рекорди

Рекордерски листи (ажурирани 2020):

Превземи листа:

National records – 50m pool MALE

National records – 50m pool FEMALE

National records – 25m pool MALE

National records – 25m pool FEMALE

Пријавувањето на Национален рекорд се прави исклучиво на официјалната електронска пошта на Националната пливачка федерација.
Клубот чиј пливач го испливал рекордот мора да го пријави истото на официјален меморандум од клубот и треба да ги содржи следните работи:
  • Име и Презиме на пливачот
  • Година на раѓање
  • Испливано време
  • Линк од натпреварот и дисциплината за проверка на резултат
Доколку не се почитуваа горенаведените работи,рекордот нема да биде внесен во рекордерска листа.