Прва трка од македонскиот куп во далечинско пливање

На ден 17.08.2014 ќе се одржи првиот од предвидените 3 трки од Македонскиот Куп во далечинско пливање, на водите на Велешкото езеро “Младост”. Ќе пливаат 3 категории на пливачи, односно пливачи со 13/14 години (2000 и 2001г) кои ќе нстапат на 2,5км трка која започнува во 10:00, пливачи од 15-17 години (1999-1997) кои ќе настапат на трката долга 5км која започнува во 11:25 и најстарите пливачи, односно над 17 години (1996 и постари) која започнува во 11:15.

Во продолжение е конечната стратна листа за маратонот на Велешкото езеро.

Стартна листа –  10 Км

Стартен бр. Име и Презиме Пол Клуб Год. на раѓање
1 Александар Илиевски М А.П.К.Студент 1990
2 Илија Стојановски М П.К.Бета 1981
3 Евгениј Поп Ацев М А.П.К.Студент 1988
4 Андреј Стојановски М П.К.Бета 1994
5 Бојан Рамповски М П.К.Делфин 1996
6 Марија Јаневска Ж А.П.К.Студент 1995
7 Елена Атанасова Ж П.К.Вардар 1995
8 Дејан Гуџов М EXN
9 Пере Гуџов М EXN
10 Дине Гуџов М EXN
11 Ване Рибарски М EXN

 

Стартна листа –  5 Км

Стартен бр. Име и Презиме Пол Клуб Год. на раѓање
12 Никола Василевски М П.В.К.Орион 1999
13 Марио Џуговски М П.К.Младост 1997
14 Михаил Трпчевски М П.В.К.Орион 1998
15 Мирјана Домазетова Ж П.К.Бета 1998
16 Искра Стојановска Ж П.К.Бета 1999
17 Евита Насевска Ж П.К.Бета 1997
18 Ева Барамачева Ж П.К.Младост 1997

 

Стартна листа –  2,5 Км

Стартен бр. Име и Презиме Пол Клуб Год. на раѓање
1 Љупчо Домазетовски М П.К.Бета 2000
2 Филип Гајиќ М П.К.Бета 2000
3 Давор Петровски М П.В.К.Орион 2000
4 Вивит Калач М П.К.Бета 2000
5 Јане Луковски М П.К.Бета 2001
6 Бранимир Ивановски М П.К.Младост 2000
7 Бојан Илковски М 2001
8 Јана Серафимовска Ж П.В.К.Орион 2000
9 Марта Крстевска Ж А.П.К.Студент 2000
10 Марта Челиковска Ж П.В.К.Орион 2000
11 Бојана Стефановска Ж П.К.Бамбини 2001
12 Стефани Тримчевска Ж П.К.Делфин 2000

Делегат  на Пливачка Федерација на Р.Македонија: Јане Карајованов

Директор на трка: Проф.др Димитрија Поповски

Главен судија: Соња Думбаловска

Трасата за трката од 2,5 километри може да се види на сликата подолу.