Пливачки маратон – Дојран 2014

На 13 септември 2014 година, повеќе натпреварувачи од различни категории ќе пливаат во водите на Дојранското Езеро, кога ќе биде одржана третата трка од Македонскиот куп во далечинско пливање, Дојран 2014. Стартот на трката е во 11:30 часот, пред општината Дојран, Градска Плажа.

По завршувањето на трката ќе бидат доделени признанија и награди, а сеуште се врши дефинирање на вкупниот фонд за целиот маратон.

И оваа година се надеваме на успешна трка и забава за посетителите.