Резултати од трката во Дорјан 2014

Како што беше најавено, на 13 септември 2014 година се одржа последната трка од Македонскиот куп во далечинско пливање на Дојранско езеро. Се пливаше олимписката дисциплина на 10 км, како и 2,5 и 5 километри. На маратонот учестуваа нашите најдобри пливачи на чело со Поп Ацев. Томи Стефановски не ја започна трката иако беше најавено дека и тој ќе биде дел од оваа трка.

Оваа манифестација се одржа во организација на ЈПУЗПП „Јасен“ и Пливачката федерација на Македонија.

Ова се резултатите од овогодинашната трка:

Резултати 10км – Мажи

Место Име и Презиме Пол Испливано време Бодови
1 Евгениј Поп Ацев М 2:08:57:19 15
2 Александар Илиевски М 2:11:58:73 13
3 Андреј Стојановски М 2:19:50:14 11
4 Илија Стојановски М 2:28:42:61 10
5 Јаков Јованов М 2:34:02:31 8
6 Томи Стефановски М DNS /

Резултати 10км – Жени

(неофицијални резултати)

Место Име и Презиме Пол Испливано време Бодови
1 Елена Атанасова Ж 2:47:04:03 15
2 Марија Jаневска Ж 2:57:45:82 13
3 Тјаша Возел Ж 2:39:48:33 EXN

Резултати 5км – Мажи

Место Име и Презиме Пол Испливано време Бодови
1 Василевски Никола М 1:10:58:53 15
2 Џуговски Марио М 1:11:27:64 13
3 Трпчевски Михаил М 1:11:41:12 11
4 Бејатовиќ Марко М 1:23:14:45 10

Резултати 5 км – Жени

Место Име и Презиме Пол Испливано време Бодови
1 Ева Барамачева Ж 1:16:21:14 15
2 Искра Стојановска Ж 1:28:08:69 13
2 Евита Насевска Ж 1:28:08:69 13
4 Теона Ристова Ж 1:37:34:05 10
5 Јовановска Марија Ж DNF /
6 Ана Марија Шехи Ж DNS /
7 Мирјана Домазетовска Ж DNS /

Резултати 2,5км – Мажи

Место Име и Презиме Пол Испливано време Бодови
1 Домазетовски Љупчо М 37:12:29 15
2 Петровски Давор М 37:14:35 13
3 Вивит Калач М 37:14:71 11
4 Ивановски Бранимир М 37:18:42 10
5 Гајиќ Филип М 51:00:66 8
6 Матденовски Цане М 57:40:41 7
7 Наумоски Јован М OTL /

Резултатие 2,5 км – Жени

Место Име и Презиме Пол Испливано време Бодови
1 Стефановска Бојана Ж 38:45:91 15
2 Серафимовска Јана Ж 38:46:35 13
3 Челиковска Марта Ж 38:54:25 11
4 Стефани Тримческа Ж 48:18:71 10
5 Марта Крстевска Ж DNF
  • Делегат на Пливачка Федерација на Македонија: Јане Карајованов
  • Директор на трка: Проф.Др Димитрија Поповски
  • Главен Судија:Соња Думбаловска
  • Мерачи на време:Владимир Пејковски и Зоран Величковски
  • Судии на бови:Стево Атанасов,Дејан Младеновски,Мартин Стефановски и Бојан Јованов
  • Контролори на патека:Филип Велковски и Стефан Андоновски