Македонската Пливачка Репрезентација е учесник на Европското првенство во Копенхаген

Македонска Пливачка Репрезентација е учесник со четворица пливачи: Ана Јаневска, Миа Крстевска, Давор Петровски и Љупчо Ангеловски.

 На отварањето настапија нашите пливачи Давор Петровски со 100 делфин 57,17 и Миа Крстевска 100 грбно 1:05,75.