Одлуки донесени на Управен Одбор

Управен Одбор на Пливачка Федерација на Македонија на седница одржана на 20.12.2017 ги донесе следните одлуки кои стапуваат на сила од денот на донесување:

  1. Воведување бодовен систем за клубови и пливачи според резултати на државни првенства.
  2. Усвоена предлог листа од Селектор за Репрезентативци во Далечинско Пливање
  3. Усвоени Норми за учество на Интернационални натпревари во 2018
  4. 25 Декември – 25 Јануари преоден рок за пливачи во календарска натпреварувачка сезона според Нова програма на ПФМ
  5. Забрана за учество на натпревари во рок од 2 години на пливачки клуб Охридски Бранови 2008 – Охрид
  6. Забрана за учество на натпревари во рок од две години на пливач Милан Китески
  7. Усвоена програма за натпревари на ПФМ за календарска 2018 година