Резултати од Државно и Национално првенство во далечинско пливање

Погледнете ги резултатите во прилог:

Победник на првото Државно Првенство во Далечинско Пливање на 2,5km за жени е Миа Еминова Блажевска 32m:48sec, додека за мажи Победник е Антониј Симоновски 30m:16sec.

Победник на Национално Првенство во Далечинско Пливање на 5km е Венчислав Ајдарски – Бугарија 55m:39sec додека за жени 5km Победник е Миа Крстевска.