Национално Далечинско Првенство Скопје 2017год.

Официјални резултати:

2,5km мажи

 1. Симоновски Антониј Орион 30:13:47
 2. Стојановски Андреј Бета 30:36:27
 3. Смилански Александар Бета 32:24:63

5km мажи

 1. Венчислав Ајдарски Бугарија55:39:55
 2. Евгениј Поп Ацев Студент56:18:34
 3. Илиевски Александар Бета56:54:46

2,5 km жени

 1. Блажевска Мила Бета32:48:04
 2. Костадиновска Јана Младост33:28:40
 3. Пејчиновкса Ана Марија Делфин33:35:00

5km жени 

 1. Крстевска Миа Орион1:04:57:82
 2. Tримчевска Стефани Орион1:15:11:65