Соопштение

Почитувани

Пливачка Федерација на Македонија со огромно задоволство Ве поканува на Зимско Државно Првенство во пливање за сите категории во поединечна и екипна конкуренција.

Чест за домаќин за првпат во историја ќе ја има град Куманово, на Градски Базен 03 и 04.Март 2018 (Сабота и Недела) претпладне од 9 часот и попладне од 17 часот, кога ќе биде и свечено отварање од страна на Градоначалник на Куманово Г-дин Максим Димитриевски заедно со Претседателот на ПФМ Г-дин Александар Маленко.

НАПОМЕНА,за првпат после 15год

ПЛИВАЧИТЕ се ослободени од плаќање Стартарина!!!

Секој пливач кој има желба да настапи, а е спречен заради забрана (нема никаква правна основа)од клубот со закана под суспензија, ПФМ дозволува да настапи под МКД референца со официјално признат резултат и освоено место.

Со почит,

Пливачка Федерација на Македонија

          Претседател

    Александар Маленко