Државно првенство во пливање – Куманово

На државното првенство настапија 217 пливачи од 16 клубови

Победници по категории на Државно првенство во пливање – Куманово:

 

Помлади пионери и пионерки:

Стојановска Калина

Јовановски Јаков

 

Постари пионери и пионерки

Петровска Ева

Стојановски Андреј

 

Кадети и кадетки

Ана Марија Пекчиновска

Антониј Симоновски

 

Младинки и младинци и апсолутна категорија: 

Миа Крстевска