FINA Светски куп – Катар, Доха

На 17.03.2018 година во Катар Доха се одржа првата трка од вкупно 9 за 2018год Олимписка Дисциплина 10км од FINA Светски куп каде Македонија ја претстави нашиот Евгениј Поп Ацев.
Прво место освои Weertman Ferry од Холандија
Второ место Aubry David Франција
Трето место  Ruffini Simone Италија
Поп Ацев заврши на 55-то место со заостанување од 3мин и 54 секунди
Вкупно настапија 68 учесници