Национално Летно Првенство

Пливачката Федерација на Македонија согласно национална програма за натпревари за 2018г ќе одржи Национално Летно Првенство во далечинско пливање 2,5км(2002г-2006г) и 5км(2001г и повозразсни) на 23.05.2018г во Олимписки Базен Центар.

Распливот ќе биде со почеток од 15:30ч, а натпреварот од 16:15ч

Пријави од клубови членки на ПФМ за настап на пливачи да достават на официјален емаил office@pfm.org.mkнајдоцна до 20.05.2018г

За подетални ифнормации одговорно лице е селектор за далечинско пливање Томи Стефановски – 070331802