Одлуки донесени на Управен Одбор 23.05.2018

Управен Одбор на Пливачка Федерација на Македонија на седница одржана 23.05.2018 ги донесе следните одлуки

1. Секој клуб членка на ПФМ за да биде организатор на Официјален Меѓународен Пливачки Митинг и истиот биде дел од годишна натпреварувачка програма на ПФМ е должна да ги исполни сите обцрски потпишани со правила и препозиции на ПФМ ЛЕН и ФИНА

2. Согласно правила и пропозиции на ПФМ ЛЕН и ФИНА за настап на официјален пливачки натпревар во РМ. СЕ ЗАБРАНУВА УЧЕСТВО на “школи за пливање и клубови” кои НЕ се членки во ПФМ на:

– Национално првенство во пливање и далечинско пливање на Македонија

– Меѓународни Пливачки Митинзи организирани од клуб членка на ПФМ

3. Усвоен Ценовник на ПФМ за користење технички и кадровски услуги за организација на меѓународен пливачки митинг од клуб-членка на ПФМ.

4. Усвоена годишна тарифа за котизација на клубови членки на ПФМ.

 

Одлуките стапуваат на сила од денот на нивно донесување.