Медитерански Комен Куп – Лимасол Кипар

Македонската пливачка репрезентација претставувана од Миа Еминова Блажевсла и нејзиниот тренер Илија Стојановски, благодарение на ПФМ зедоа учество на Медитерански Комен Куп – Лимасол Кипар кој се одржа на 16 и 17 јуни 2018.
Нашата Миа Еминова Блажевсла освои 12то место во категорија 100м слободно со време 1:01:13 што претставува најголем успех за Македонија оваа година. Воедно, Миа освои 12то место и во категорија 50м слободно со време 28:46.