Македонски Куп во Далечинско Пливање – Охрид

Foto Galerija од Македонски Куп во Далечинско Пливање одржан на 2ри Август 2018 на патека Леко Радич 2,5км Горица – Royal View Охрид. На натпреварот беа присутни над 1.000 граѓани на Целта (Кеј Македонија) Охрид. Пехарите и наградите за Абсолутни победници за Мажи и Ќени ги додели Градоначалникот на Општина Охрид г-дин. Јован Стојановски. На натпреварот настапија 39 професионални пливачи и двајца пливачи ветерани.

Победник мажи – Александар Илиевски

Жени – Ева Петровска

До 18год мажи

 • Давор Петровски, прво место
 • Андреј стојановски, второ место
 • Иван Симоновски, трето место

До 18год жени

 • Ева Петровска, прво место
 • Блажевска Еминова Миа, второ место
 • Јана Констандиновска, трето место
До 16год мажи
 • Андреј Стојановски, прво место
 • Божидар Мирчевски, второ место
 • Сергеј Пејковски, трето место
До 16год жени
 • Ева Петровска, прво место
 • Блажевска Миа, второ место
 • Јана Констандиновска, трето место
До 14год жени
 • Андреј Стојановски, прво место
 • Сергеј Пејковскси второ место
 • Коста Серафимовски, трето место
До 14год жени
 • Ева Петровска, прво место
 • Блажевска Миа, второ место
 • Калина Стојановска, трето место