Интернационален Пливачки Митинг “13ти Ноември”

Викендов во Скопје традиционано по петти пат се одржа Интернационален Пливачки Митинг “13ти Ноември” во организација на ПК Бета-Шаркс и ПФМ.Учествуваа над 390 пливачи од 9 земји.

Прекрасна атмосфера на Базен Карпош која беше збогатена со неколку неизвесни финалиња и постигнување на врвни пливачки резултати.

Нашите пливачи постигнаа свои најдобри времиња,соборија неколку рекорди по категории и освоија медаљи во финални трки.

Најистакнати наши пливачи по вредност на резултат-Фина Бодови на овој настап се:

  1. Ева Петровска
  2. Миа Еминова Блажевска
  3. Давор Петровски
  4. Љупчо Ангеловски
  5. Миа Крстевска