Одличен настап на наши пливачи на Лен -Меѓународен Пливачки Митинг “Зрењанин”1-4 Ноември 2018г

Во Апсолутна категорија освојувачи на медаљи беа Љупчо Ангеловски 50 делфин бронзен медал.

Ева Петровска со два бронзени медала 400 и 800 слободно.

Во Кадетска Конкуренција освојувачи на медаљи во неколку дисциплини се- Миа Еминова Блажевска,Стефан Цветковски,Андреј Стојановски и

Ева Петровска.

Македонија на овој митинг после 7 год доби пливач кој ја надмина границата 700 бодови според Фина таблица.

Тоа го оствари Ева Петровска 14год во дисциплина 400 слободно 4:23:45 и 705 Фина бодови.