Национално Првенство во Пливање 21-23 Декември 2018г СРЦ Борис Трајковски

Вип Базен-Карпош

Резултати Најуспешни пливачи по категории:

Мажи

Апсолутна Категорија

Љупчо Ангеловски

Младинци и Кадети

Антониј Симоновски

Постари Пионери- Андреј Стојановски

Пионери-Јован Јанковски

Жени

Апсолутна категорија

Младинки, Кадетки и Постари Пионери

Миа Еминова Блажевска

Пионерки-

Јана Милковска

Национално Првенство беше свечено отворено од Директор на Агенција за Млади и Спорт Дарко Каевски заедно со Претседател на ПФМ Александар Маленко,Спортски Директор на МОК Владимир Богоевски и Претседател на ГПС Фарук Омераѓиќ.

Беше празничен спортски викенд збогатен со неколку национални рекорди од страна на Миа Еминова Блажевска, Андреј Стојановски, Давор Петровски,Цветковски Стефан,Јана Ангеловска…