прва “Fina Swimming Clinic for Coaches “

Пливачка Федерација на Македонија официјално организатор на прва “Fina Swimming Clinic for Coaches ” која ќе се одржи во Скопје 6-10 Март 2019г. За официјален Фина предавач е назначен Селектор на Италијанска Младинска Пливачка Репрезентација Г-дин Валтер Бологнани,член на стручен тренерски совет за развој на пливање во ФИНА и ЛЕН.

Сите заинтересирани Тренери за учество на “Fina Swimming Clinic for Coaches ” во Скопје 6-10 Март 2019г може да се пријават исклучиво со потребна документација (скениран пасош,скенирана фотографија,контакт телефон,персонален Е-маил) на официјален  Е-маил од ПФМ office@pfm.mk  најдоцна до 11.02.2019г