Ултра маратони на ФИНА 03.02.2019

На првата трка од овогодинешната серија Ултра маратони на ФИНА која се одржа на 03.02.2019 во Санта Фе, Аргентина нашите пливачи Евгениј Поп Ацев и Александар Илиевски го освоија 4то односно 10то место.

Победници на маратонот се пливачите од Италија, Гетини Франческо во машка и Барбара Позбон во женска конкуренција.

Наредна трка е веќе во Сабота 09.02.2019 во Росарио, Аргентина во должина од 15Км.

Резултатите од натпреварот одржан на 03.02.2019 може да ги видите на:

     http://fina.org/competition-results/fina-ultramarathon-swim-series-2019/open-water/event