Резултати од Ултра маратони на ФИНА

На втората трка од овогодинешната серија на Ултра маратони на ФИНА која се одржа во Росарио,Аргентина во должина од 15Км победници се пливачите од Аргентина,Иво Касини во машка и Сесилија Бијаџоли во женска конкуренција.

Нашите пливачи Евгениј Поп Ацев и Александар Илиевски го заземаа 6-то односно 10-то место.

http://fina.org/competition-results/fina-ultramarathon-swim-series-2019/open-water/event-0