Светска серија на маратони од 10Км

На првата трка од овогодинешната Светска серија на маратони од 10Км која се одржа во Доха,Катар нашиот пливач Евгениј Поп Ацев го зазема 64-то место. Победник во женска коннкуренција е Ана Марсела Куња од Бразил, додека во машка Флоријан Велброк од Германија.

Наредната трка во серијата е на 12.05.2019 на Сејшели.

http://fina.org/competition-detailed-results/finahosa-marathon-swim-world-series-2019-men-10km/event