Прв Меѓународен пливачки митинг Дубочица

На првиот Меѓународен пливачки митинг Дубочица опен кој се одржа во Лесковац 16-17.02.2019 настапија 379 пливачи од Србија,Бугарија и Македонија.

Од Македонија настапија пливачи од 5 клуба и тоа Младост, Вардар, Вардар 2018, Работнички и Орион.

Најзабележителен настап имаше членката на Орион од Скопје Блажевска Еминова Миа која постави 4 нови Државни рекорди и тоа:

50м грбно нов Кадетски и Младински со време 31:31

100м грбно нов Кадетски со време 1:07:54

100м слободно нов Кадетски и Младински со време 59:59

200м мешано нов Кадетски со време 2:27:34

https://live.swimrankings.net/23735/