Првата FINA SCHOOL for OFFICIALS во Македонија

Започна првата FINA SCHOOL for OFFICIALS во Македонија.

Организатор Пливачка Федерација на Македонија и Светска Пливачка Федерација – ФИНА.

Покрај наши судии 25, имаме учесници од Романија, Азербејџан,Франција и Грузија.

Фина Предавач е Г-ѓа Луис Ландаис од Канада, со лиценца на ФИНА предавач над 12 год и член на Тенички Судиски Комитет на Фина