ЛЕН-ГРАНД ПРИ МАКЕДОНИЈА

Денес во 17 часот  започнува ЛЕН-ГРАНД ПРИ МАКЕДОНИЈА Олимписки Базен -Центар,Скопје.

Покрај другите учесници, учество зема и Европски Првак и Финалист на Последно Светско и Европско Првенство Арно Каминга од Холандија.

Селектор е Марк Фабер , кој е златна Европска штафета на Холандија од 2000г, 2001г , 2002г

Се плива по правила на ФИНА, ЛЕН и ПФМ (9.00 -квалификации, финале 17.00 часот)

Официјалното отварање на настанот ќе биде во сабота во 17 часот.