Национално Критериумско Првенство во Далечинско Пливање

Пливачка Федерација на Македонија согласно Годишна Програма и Календар на Официјални натпревари одржа Национално Критериумско Првенство во Далечинско Пливање во машка и женска конкуренција.

Дисциплина 5км-Мажи

1во место – Евгениј Поп Ацев

2ро место- Александар Илиевски

Дисциплина 2,5км Мажи

  1. место – Андреј Стојановски
  2. место- Коста Илија Серафимовски
  3. место- Борјан Давковски

Дисциплина 2,5км – Жени

1.место- Ивана Неделковска

2.место- Елена Зунгулова

3.место-Марија Шукуловска

Честитки до сите учесници и победници по категории.

ПФМ упатува огромна благодарност до Нашиот Спортски Партнер СРЦ-Борис Трајковски, и ВИП Базен Карпош- Скопје.