Нов Државен Апсолутен рекорд на Македонија

Нов Државен Апсолутен рекорд на Македонија во дисциплината 100м градно постави членот на П.К.Вардар од Скопје со време од 1:02:88 и вкупно 749 ФИНА бодови на Меѓународниот пливачки митинг “Бања Лука Опен” 2019 кој се одржа на 25-26.05.2019 во Бања Лука.

Стариот рекорд исто така беше во сопственост на Марко Блажевски со време 1:03:00.

https://live.swimrankings.net/24156/