ФИНА/ЦНСГ Светска серија на трки од 10kм

На ФИНА/ЦНСГ Светската серија на трки од 10Км која се одржа во Сетубал,Португалија на 08.06.2019 нашиот репрезентативец Евгениј Поп Ацев го освои 16то место.
Победник во машка конкуренција беше Мијамото Јосуке од Јапонија додека кај женските победи Ана Марсела Куња од Бразил.