ФИНА/ЦНСГ Светската серија на маратони од 10км

На 4та трка од ФИНА/ЦНСГ Светската серија на маратони од 10км која се одржа во Унгарија на езерото Балатон,нашиот репрезентативец Евгениј Поп Ацев го зазема 24 место од 50 пливачи во Машка конкуренција со време 1:51:52

Победник кај мажите беше Унгарецот Криштоф Расовски со време од 1:50:12,додека кај жените повторно победи пливачката од Бразил,Ана Марсела Куњасо време од 1:58:40.

http://fina.org/competition-results/