Нов Кадетски и Младински рекорд на Македонија

Пливачката Блажевска Еминова Миа на Националното летно државно првенство кое се одржа од 29.06-01.07.2019 на Олимпискиот базен Центар постави нов Кадетски и Младински рекорд на Македонија со време од 58:81,стариот Кадетски и Младински рекорд беа во нејзина сопственост со време од 58:96.