30та Летна Универзијада, Наполи

На 30та Летна Универзијада која ќе се одржи во Наполи и која почнува од утре 03.07.2019 нашата држава во натпреварите во пливање ќе ја претставуваат:
  • Соколовски Андреј
  • Јаневски Филип
  • Ангеловски Љупчо
  • Стошиќ Александар
  • Водич на екипата е Стефановски Мартин
Натпреварите во пливање траат од 04.07-10.07.2019 и во нив учество ќе земат околу 1000 пливачи од 40 земји.