Светско првенство во водени спортови, Гванжу,Јужна Кореа

На 18то ФИНА Светско првенство во водени спортови кое ќе се одржи во Гванжу,Јужна Кореа од 12-28.07.2019,Македонија ќе ја претставуваат 5 пливачи:
Евгениј Поп Ацев во маратонско пливање и пливачите Миа Крстевска,Ева Петровска,Филип Деркоски и Давор Петровски.
Официјална страна на организаторот: https://www.fina-gwangju2019.com/contentsView.do?pageId=eng17