Светско првенство во водени спортови, 10 km

На денешната трка на 10км од Светското првенство во водени спортови која воедно беше и квалификациска за Олимписките игри во Токио 2020,нашиот Евгениј Поп Ацев го зазема 51 место од 74 пливачи.
Победник на трката е пливачот од Германија,Флоријан Велброк,втор е Марк Антоан Оливие од Франција а трет е Роб Мафелс од Германија.