Светско првенство во водени спортови

Од утре 21.07.2019 до 28.07.2019 почнуваат пливачките трки од Светското првенство во водени спортови.
Нашата држава ќе ја претставуваат 4 пливачи:
Ева Петровска 800 и 1500м слободно
Миа Крстевска 100 и 200м грбно
Давор Петровски 200м делфин и 200м мешано
Филип Деркоски 400 и 800м слободно
Трките во живо може да ги следите на: