ФИНА/ЦНСГ светската серија на маратони од 10Км

На 5та трка од ФИНА/ЦНСГ светската серија на маратони од 10Км кој се одржа во Езерото Сен Жан во Канада на 21.07.2019,нашиот репрезентативец Евгениј Поп Ацев се пласира на 10 место.
Победник во машка конкуренција беше пливачот од Унгарија,Криштов Разовски а кај жените победник е Рашеле Бруни од Италија.