Светско првенство во водени спортови,Гванжу

Денес на Светското првенство во водени спортови кое се одржува во Гванжу,Јужна Кореа завршија настапите на нашите пливачи.
Во текот на оваа недела ги постигнаа следните резултати:
Петровска Ева
1500м слободно 17:35:18
800м слободно 9:12:71
Крстевска Миа
100м грбно 1:06:00
200м грбно 2:23:13
Петровски Давор
200м делфин 2:06:33
200м мешано 2:10:74
Деркоски Филип
400м слободно 4:07:99
800м слободно 8:35:54
Претходно нашиот маратонец Евгениј Поп Ацев на настапи на трките на 10 и 25Км