Македонски Куп во далечинско пливање

Македонски Куп во далечинско пливање

 

 

Македонскиот куп во далечинско пливање ќе се одржи 6та година по ред,оваа година за прв пат ќе имаме трки кои ќе се одржуваат на Охридското езеро а воедно дел од Купот ќе биде традиционалнито маратон Илинденски Куп кој се одржува на 2ри Август со што квалитетот на купот ќе добие на тежина.

Првиот Македонски Куп во далечинско пливање се одржа во 2013 година на Дојранското езеро,од тогаш купот се организираше на неколку Езера и акумулации во Македонија

На купот ќе бидат застапени 3 категории на пливачи кои ќе се натпреваруваат во соодветните дисциплини освен на Илинденскиот Куп каде сите 3 категории ќе ја пливаат традиционалната делница од 2,5Км.

Поделбата на бодовите ќе биде според табливата на ФИНА за трки на отворени води и истата ќе важи за сите категории.

МАКЕДОНСКИ КУП ВО ДАЛЕЧИНСКО ПЛИВАЊЕ 2019-ПОЕДИНЕЧНА ПРИЈАВА

Пропозиции Македонски куп во Далечинско пливање 2019