Европското јуниорско првенство на отворени води

Утре во Рачице,Чешка почнува Европското јуниорско првенство на отворени води.
Единствениот наш претставник Андреј Стојановски ќе настапи утре во трката од 5км.
На следниот линк може да ги следите резултатите од Европското првенство: