ФИНА/ЦНСГ светската серија на маратони од 10км

На 6та трка од ФИНА/ЦНСГ светската серија на маратони од 10км кој се одржа на Езерото Мегантик во Канада,нашиот репрезентативец Евгениј Поп Ацев го зазема 10то место во групен финиш со време 2:06:58:50 што е за 12 стотинки послабо од победникот Кристоф Разовски од Унгарија кој исплива 2:06:46:30.
Кај жените победи Рашеле Бруни од Италија.
Резултати: