Втор круг од Македонскиот куп во далечинско пливање и Интернационалниот Олимписки пливачки маратон

На вториот круг од Македонскиот куп во далечинско пливање и Интернационалниот Олимписки пливачки маратон  кој се одржа во Охрид победници во категории се:
10км трка – Интернационален Олимписки Пливачки Маратон
Мажи
1.Евгениј Поп Ацев ПК Вардар 2018
5Км
Мажи
1.Андреј Стојановски ПФМ
2.Божидар Мирчевски ВиП Работнички
3.Петар Краљевски Аква Куманово
Жени
1.Јана Костадиновска ПК Младост
2.Калина Стојчевска ПК Младост
3.Лина Јордановска ПК Младост
2,5Км
Мажи
1.Андреј Крстевски ПВК Орион
2.Марио Ѓузиќ ПК Младост
3.Мане Манов ПК Центар
Жени
1.Калина Стојановска ПФМ
Официјални резултати: