Резултати од 3от круг од “Македонскиот куп во далечинско пливање”

На 3от круг од “Македонскиот куп во далечинско пливање” кој се одржа на Мавровското езеро пријавени беа 15 пливачи од кои само 7 ја завршија трката,6 се откажаа а двајца не стартуваа.
Благодарност до КЕМ,ЈУ Национален парк Маврово и Радика-Хотел СПА и Казино за помошта.
Ова се неофицијални резултати по категории:

Категорија 1(18години и постари)
Мажи:
1.Филип Деркоски ПВК Орион
2.Јасин Рамадани ПВК Орион
3.Толга Денирџан ВиП Работнички

Категорија 2(пливачи родени 2002/2004)
Жени:
1Лина Јордановска ПК Младост

Категорија 3(пливачи родени 2005/2007)
Мажи:
1.Марко Ѓузиќ ПК Младост
2.Андреј Крстевски ПВК Орион
3 Михаил Велков НПФ