7ма трка од ФИНА/ЦНСГ серијата на маратони на 10км

На 7та трка од ФИНА/ЦНСГ серијата на маратони на 10км која се одржа во Охрид на 28.08.2019 победник во машка конкуренција е пливачот од Русија Кирил Абросимов,додека кај жените победник е пливачката од Бразил Ана Марсела Куња.
Нашиот Репрезентативец,Евгениј Поп Ацев го зазема 9то место.
Честитки