Претпоследeн маратон од ФИНА Ултра серијата на маратони

На претпоследниот маратон од ФИНА Ултра серијата на маратони кој се одржа во Нови Винодолски,Хрватска нашиот Репрезентативец Евгениј Поп Ацев го зазема одличното второ место додека вториот наш пливач Александар Илиевски го зазема 10то место.
Победник во машка конкуренција е пливачот од Италија,Едуардо Стокино додека во женска конкуренција е пливачката од Германија,Ангела Маурер.
Честитки