Светско првенство во пливање за глуви и наглуви лица, Сао Паоло,Бразил

На Светското првенство во пливање за глуви и наглуви лица кое се одржа во Сао Паоло,Бразил од 25-31.08.2019 нашиот пливач Андреј Стојановски ги постигна следните резултати:
200м слободно- 1:59.95 и освоено 7 место
400м мешано – 4:54.80 и освоено 8 место
400м слободно – 4:18.50 и освоено 7 место
200м мешано- 2:16.18 и освоено 5 место
800м слободно – 9:19.63 и освоено 10 место
1500м слободно – 17:29.37 и освоено 9 место