Последна трка од ФИНА Ултра серијата на маратони

На последната трка од ФИНА Ултра серијата на маратони која се одржа на патеката од Капри до Наполи на 07.09.2019 нашиот репрезентативец Евгениј Поп Ацев го зазема 3то место додека нашиот втор натпреварувач Александар Илиевски го зазема 9то место.
Победници во машка и женска конкуренција се пливачите од Италија,Андреа Бјанки и Барбара Позбон.