15.09.2019 на Велешкото езеро – Младост ќе се одржи 6от Велешки маратон

Утре 15.09.2019 на Велешкото езеро – Младост ќе се одржи 6от Велешки маратон кој повторно е дел од Македонскиот куп во далечинско пливање.
Оваа година Велешкиот маратон ќе биде и финале од Купот каде што ќе се прогласат победниците во сите дисциплини.
Во 10:00 почнуваат трката од 2,5Км на која учество ќе земат аматерите додека трките од Купот стартуваат во 12:00.
Обезбеден е и превоз за сите натпреварувачи,автобусот за Велешкото езеро поаѓа во 08:30 пред Олимписки базен Центар